Skip to main content

MBO-Vakschool voor metaal, mechatronica en verspaning

SMEOT (Stichting Metaal- Elektro Opleidingen Twente) is een onderwijsorganisatie die sedert 1970 MBO-opleidingen en cursussen verzorgt in de Metaal- en aanverwante technieken. Onze roots liggen bij de toenmalige Stork-school (Wilhelminaschool), Hollandse Signaal fabrieken, Heemaf, Hazemeyer. Samen hebben zij met Gemeente Hengelo en vakbonden SMEOT opgericht. Het verzorgingsgebied van SMEOT is “Groot Twente” (Driehoek Bathmen, Bergentheim en Rekken)

Het paritaire bestuur van SMEOT bestaat uit vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties (Koninklijke Metaalunie en FME-CWM) en vertegenwoordigers van Werknemersorganisaties (FNV-CNV en De Unie). Samen hebben zij een belang: “Het voorzien van voldoende en prima opgeleide vakmensen voor het bedrijfsleven”. Hierbij helpen we studenten aan een (leer)baan bij de bedrijven. SMEOT beschikt over een uitermate groot netwerk van bedrijven en instellingen almede prima relaties met VMB0-scholen. Bedrijven en scholen weten hiervoor SMEOT te vinden en SMEOT de bedrijven. Voor het vinden van (leer)banen is dit voor beiden waardevol. De MBO-studenten van SMEOT en ROC van Twente kunnen zijn de jonge schoolverlaters van VMBO en/of HAVO of volwassen zij-instromers die bijscholing of omgeschoold wensen te worden.

SMEOT werkt dagelijks op onze locatie Sportlaan Driene 2-4 zeer nauw samen met een team van ROC van Twente. ROC verzorgt de theorielessen en SMEOT de praktijklessen. Samen verzorgen we het onderwijs met een team van bevoegde HBO-docenten. Ook voorlichting, intake, openhuis, examinering en diplomering doen we met succes samen. SMEOT beschikt over een team van zeer ervaren en praktisch ingestelde HBO-docenten. Ben jij de praktisch ingestelde student? Dan ben je bij SMEOT op de beste plek. De noodzakelijke theoretische kennis integreren we zoveel mogelijk direct in de praktijklessen.

SMEOT is een moderne en eigentijdse prima geoutilleerde vakschool. We willen een afspiegeling zijn van het moderne bedrijfsleven in zowel uitstraling, inrichting als ook een bedrijfscultuur waarbij beroepshouding een belangrijk aspect is. Zoals in het bedrijfsleven mensen met elkaar omgaan zo willen we ook de relatie tussen studenten en docenten.

Belangrijke links

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
07:30 – 18:00
07:30 – 18.00
07:30 – 18.00
07:30 – 18.00
07:30 – 18.00